Skip links

Cairo

 

„From Cairo to the Cloud” – „Lumea Ghenizei din Cairo” spune povestea unei colecții uimitoare de manuscrise antice ascunse timp de secole într-o sinagogă din Cairo și remarcabila lor odiseea în lumea contemporană.
Gheniza din Cairo a revoluționat înțelegerea noastră a istoriei evreiești și a scos la lumină o mie de ani de vibrantă viață evreiască în inima lumii islamice. O arhivă accidentală de peste jumătate de milion de documente, Gheniza din Cairo dezvăluie bogăția culturii iudeo-arabe și reflectă perioade de relativă coexistență religioasă, aproape de neimaginat în ziua de azi.

 

 

 

 

 

Michelle Paymar

„From Cairo to the Cloud” a fost produs, regizat și filmat de regizoarea canadiană, Michelle Paymar. Având un Master în regie de film obținut la secția de Arte Frumoase a Institutului American de Film, Michelle a absolvit și Phi Beta Kappa de la Universitatea Berkeley din California.

Având o extinsă carieră ca regizor și scriitor de programe de televiziune documentare și non-ficțiune pentru NBC, ABC, CBS, PBS, CBC, MTV, Travel, Discovery, History și alte importante stații de televiziune, Michelle a fost invitată să-și prezinte filmele la diverse festivaluri din întreaga lume.

Lasă un comentariu