Skip links

Reckonings – Compensații

 

Titlu: Compensații
Regia Roberta Grossman

S-au întâlnit în secret pentru a negocia ceva de neconceput – compensarea supraviețuitorilor celui mai mare genocid din istorie. Supraviețuitorii aveau nevoie urgentă de ajutor, dar cum ar putea fi determinate reparațiile pentru distrugerea și suferința fără precedent a unui popor? Compensații ne duce în culisele acestei povești adevărate, până acum nespusă, plasată în umbra Holocaustului.

Regizată Roberta Grossman, Compensații relatează negocierile tensionate dintre liderii evrei și cei germani. Sub amenințarea constantă a violenței, au continuat, știind că nu va fi niciodată suficient, dar sperând că ar putea fi măcar o recunoaștere și un pas către vindecare.

 

Declarația regizoarei:

Compensații explorează impactul despăgubirilor asupra supraviețuitorilor, asupra Israelului și asupra Germaniei însăși. După cum afirmă dintre eroii filmului: „În ultimii șaptezeci de ani, am descoperit că reparațiile nu ajută doar victimele, ci și făptuitorii. O confruntare sinceră cu trecutul tău este cel mai bun mod de a-ți construi un viitor mai bun.”

Sper că Compensații poate oferi speranța găsirii unei soluții la probleme aparent de nerezolvat.

Lasă un comentariu