Skip links

Striving

 

Lupta pentru Prezent – Partea A
Regia și Scenariul: Oded Farber și Gilad Kahana

Sinopsis:
Lupta pentru Prezent – Partea A este un film experimental care plasează un personaj fictiv într-un cadru documentar.

Povestea filmului se învârte în jurul unui bătrân fără adăpost care a renunțat la toate aspirațiile unui om normal – adăpost, familie, muncă – și își petrece zilele rătăcind pe străzi la nesfârșit. Întâlnirile întâmplătoare cu personaje reale care se poticnesc în calea lui permit spectatorului să observe realitatea dintr-o perspectivă nouă care combină critica și compasiunea pentru lumea în care trăim.

 

 

 

 Oded Farber

Oded este un editor cu peste 20 de ani de experiență. Munca lui variază de la reclame, videoclipuri muzicale și conținut digital până la lungmetraje complete, documentare și seriale TV și a fost difuzată în toate mass-media israeliană și a câștigat numeroase premii internaționale. Cu un stil de povestire ritmic, dar tandru, adaptat timpului său, el reușește să creeze o combinație de sensibilitate și realism care are ca rezultat un stil distins care i-a devenit amprenta.

Gilad Kahana

Muzician, artist, scriitor și actor Gilad Kahana s-a născut în Mexic într-o familie de evrei israelieni și este stabilit astăzi la Tel Aviv. În 1992, împreună cu Yair Kass, a înființat trupa muzicală Girafot, iar în 2008, trupa a plecat în turneu în India

În timpul atacurilor teroriste din Mumbai din 2008, el era acolo și a reușit să surprindă evenimentele cu camera sa de filmat, lucru ce a dat naștere unui documentar
Filmul documentar a fost prezentat în 2009, an în care a scos și un album solo.
În calitate de artist plastic, lucrările sale au fost expuse solo și în grup.
Gilad este beneficiarul Premiului Landau al Loteriei Naționale din Israel în 2015 pentru Arte și Științe și al Premiului ACUM Autorul Anului 2018.

Lasă un comentariu