Skip links
The Klezmer Project

The Klezmer Project

The Klezmer Project – documentar – în regia lui Leandro Koch și Paloma Schachmann

Un operator de filmare la nunți și un clarinetist se îndrăgostesc la o nuntă evreiască din Argentina și călătoresc în Europa de Est în căutarea vestigiilor culturii idishe și a muzicii klezmer. Plin de muzică și umor, acest film romantic explorează locul istoric, social și politic al limbii, culturii și muzicii.

Documentarul The Klezmer Project urmărește operatorul argentinian Leandro, care-și câștigă traiul filmand nunți evreiești. La unul dintre evenimentele la care lucrează, se îndrăgostește de Paloma, clarinetista din trupa de klezmer. Pentru a o seduce, el pretinde că filmează un documentar despre muzica tradițională idishe. Ceea ce Leandro nu știe este că proiectul său „fals” de film îl va duce într-o călătorie neplanificată în Europa de Est, în căutarea ultimelor melodii klezmer rămase.

Cineastii, care sunt în prim-plan în film, sunt ambii nepoți ai imigranților evrei care au crescut ascultând povești de la bunicii lor despre o iudaism care nu semăna deloc cu cel pe care-l cunoșteau. „La început, ni s-a părut că acele povești erau doar o idealizare romantică a trecutului. Dar când am început cercetările pentru acest documentar despre muzica klezmer, am descoperit că era ceva mai mult”, au declarat Koch și Schachmann în declarația lor de regizori.

Lasă un comentariu