Skip links
Life, Above All

Life, Above All

În micul oraș prăfuit Elandsdoorn, un cartier din Africa de Sud nu departe de Johannesburg, viața este simplă și senină. Un sentiment general de mândrie profundă leagă strâns întreaga comunitate – dar să se ferească cei care ies din rând… Chanda, o elevă harnică și talentată de 12 ani, cu un viitor promițător, trăiește o schimbare dramatică în viața ei când sora ei mai mică moare neașteptat. Îndurerată, mama Chandei, Lillian, devine grav bolnavă la rândul ei. Tatăl ei vitreg se înecă în alcool, lăsând-o pe tânără să aibă grijă de cei doi frați mai mici. Între timp, vecinii care erau odinioară prietenoși devin din ce în ce mai distanți, iar zvonurile se răspândesc. „Mătușa” Tafa face tot ce poate pentru a ajuta, hotarată să o convingă pe Lillian să plece din oraș, dar nici măcar „Mătușa” nu este imună la norul de teamă care se întinde peste Elandsdoorn. Bănuind că ostracizarea irațională a comunității are legătură cu boala mamei ei și moartea surioarei ei mai mici, Chanda cere răspunsuri, dar se lovește de un zid de tăcere încăpățânată. Neputând să mai poarte povara secretului, Chanda hotărăște să se confrunte cu un tabu adânc înrădăcinat și nespus…

„Life, Above All” este un film dramatic sud-african din 2010, regizat de Oliver Schmitz. A fost proiectat în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes din 2010.

Filmul a fost selectat ca propunerea Africii de Sud pentru categoria Cel mai Bun Film Străin la cea de-a 83-a ediție a Premiilor Academiei și a intrat în lista scurtă anunțată în ianuarie 2011.

Filmul „Life, Above All” a fost adaptat după romanul „Secretele Chandei”, scris de Allan Stratton in 2004.

Lasă un comentariu